Roemruchte Wielerronde van Hoevelaken weer terug!

Oude tijden herleven op 17 september 2022.

De jongeren zal het waarschijnlijk weinig zeggen, maar voor de ouderen is het pure nostalgie. We hebben het hier over de Klaverblad Wielerronde van Hoevelaken, waar met name de ouderen met ongelooflijk veel weemoed aan terugdenken. Want wat was het een mooi spektakel, met name toen echte profwielrenners en tal van bekende Nederlanders op het netvlies verschenen, het hele dorp liep er warm voor.                                                                                                                                                                                                                                          Voor impressie van de Wielerronde van Hoevelaken uit de jaren 80, zie hier.

Al die enthousiaste verhalen inspireerden de broers Gijsbert-Jan van de Pol (Bouwbedrijf Schoonderbeek) en Gerhard van de Pol (Broekhuis Groep) om te kijken of er genoeg animo is om de legendarische Klaverbladronde weer nieuw leven in te blazen en terug te laten komen in het dorp.

Steeds vaker kwam in onze sociale omgeving de Ronde van Hoevelaken ter sprake en het viel ons op dat er nog steeds met zoveel passie over deze nostalgische ronde gesproken werd. Dat vraagt toch eigenlijk om een vervolg, was de logische gedachte die op een gegeven moment bij ons opkwam. Kunnen wij de Wielerronde van Hoevelaken weer leven inblazen? Een sportief en gezellig feest voor en door Hoevelaken”.

SAMENWERKING MET WIELERVERENIGING EEMLAND Gijsbert-Jan: Natuurlijk kunnen we dit niet alleen. Daarom hebben we contact gezocht met Wielervereniging Eemland uit Amersfoort om te kijken of zij een samenwerking zouden zien zitten. Er werd gelijk enthousiast gereageerd en de eerste proefrondjes over het parcours hebben we gereden. Toevallig dat de voorzitter van de wielervereniging Eemland, Bas van der Peet, ook een Hoevelaker is. Net als de andere bestuursleden van de wielervereniging: Gert-Jan Nederend, Henk Verwoerd en Henk van Rijn. Dat gaf nog meer betrokkenheid. Zij zullen de kar van de Wielerronde van Hoevelaken gaan trekken”.

Gijsbert-Jan vervolgt: “Mooi om ons dorp met de wielerronde in z’n kracht te zetten. Het zorgt voor saamhorigheid. Ook de ondernemersvereniging Hartje van Hoevelaken was erg enthousiast over het idee. De Wielervereniging Eemland neemt de hele organisatie van het wielergedeelte voor haar rekening. De winkeliers pakken alle feestelijke activiteiten eromheen op en de horeca ondernemers het culinaire deel”.

AANSPREKEND EVENEMENT; Bas van der Peet: “Als alle vergunningen rond zijn kunnen we het programma definitief maken. We denken voor het wielergedeelte aan een starttijd begin van de middag en een eindtijd van 19.00 uur. Tijdens de Wielerronde is er in het dorp van alles te doen voor jong en oud. En na 19.00 uur natuurlijk een groot feest in het dorp met culinaire omlijsting door onze lokale horeca. Dat feestje hebben we met z’n allen wel verdiend en al helemaal de lokale horeca”.   “Na twee jaar zonder evenementen in het centrum vinden wij als winkeliersvereniging het geweldig dat er weer leven in de brouwerij is! Dit evenement is een fantastische aanvulling op onze eigen initiatieven en dat ondersteunen we dan ook graag.” Aldus Suzan Steltenpool, voorzitster van Hartje Hoevelaken. “Wij gaan ons eerdaags buigen over een mooie omlijsting van de wielerronde en kijken wat we samen kunnen neerzetten.”

PROGRAMMA; (onder voorbehoud).

Stepwedstrijd en/of dikke banden race voor kinderen (500 meter).

Bakfietsrace.

 Wedstrijd voor de locals (=voor iedere Hoevelaker, die een racefiets heeft  en wie is de snelste van Hoevelaken?).

Wedstrijden voor de KNWU licentiehouders ( jeugd, senioren, amateur en belofterenners).

SPONSORS; Gerhard: “We zullen op pad moeten in Hoevelaken om deze mooie dag ook financieel rond te krijgen. We willen het eigenlijk heel simpel houden en iedere ondernemer de mogelijkheid bieden mee te doen. Concreet zijn we op zoek naar lokale ondernemers die ieder met € 500,- meedoen. De vele hekken langs het parcours mogen onbeperkt vol worden gehangen met hun spandoeken en tijdens de Wielerronde zetten we ze in het zonnetje. Voor en door Hoevelaken. Samen doen we het. Mooi dorps.”

Vrijwilligers; Bas: “De organisatie en alles eromheen is een behoorlijke klus. Voor o.a. het klaarzetten van de hekken, het vroegtijdig informeren van de aanwonenden, de promotie online en offline zijn er heel wat handen nodig. We hopen dat veel Hoevelakers enthousiast zijn om ons hierbij te helpen”.

Contactinformatie:                    Bas van der Peet           – organisatie; mail contact via hier 

Gerhard van de Pol      – sponsoring; mail contact via hier  

Volg de wielerronde van Hoevelaken hier via