De 41e nationale Veldrit Amersfoort staat genoteerd voor zaterdag 10 december a.s.

De locatie is op het gezondheidscentrum van GGz Centraal Zon& Schild.

 

==============================================================================================================================

Alles over de 40e Nationale Veldrit Amersfoort van 7 december 2019.

AD Amersfoortse Courant 9-12-2019

Verslag RTV Utrecht;

Kyle Agterberg wint voor het tweede jaar     Puck Pieterse wint “haar” veldrit 

De foto’s

Overig beeldmateriaal

 

 

Jubileumeditie: 40e Nationale Veldrit van Amersfoort, 7 december a.s.

Dit jaar, alweer de 40e editie van de Nationale Veldrit van Amersfoort!  De jubileumeditie vindt plaats op zaterdag 7 december in een bosrijke locatie: GGz Centraal locatie van Zon & Schild, nabij de snelweg A28.  De toegang is gratis en de inmiddels bekende smaakvolle snert en warme worst staan klaar voor bezoekers en deelnemers. Het wielrenparcours heeft een totale lengte van 2.900 meter en is ook dit jaar weer uitdagend. Tevens is het wielerevenement samen met Lieshout de oudste veldrit van Nederland én maakt eveneens deel uit van de topcompetitie van de KNWU.

                                                                                                                                                                                                                                   

Na 39 edities vond de Nationale Veldrit van Amersfoort vorig jaar voor het laatst plaats in Bos Birkhoven. Van de Stichting Het Utrechts Landschap mocht na deze editie geen parkoers meer worden uitgezet in het gebied vlak bij de dierentuin. Daarom moest de organisatie naarstig op zoek naar een andere locatie. Dankzij de gouden tip van de Amersfoortse sportgoeroe Mik Borsten was deze snel gevonden. De komende 5 jaar wordt de veldrit verreden op het bosrijke terrein van de GGz Centraal, locatie Zon & Schild. Dit is gelegen nabij de snelweg A28 en biedt alle ingrediënten voor een mooi afwisselend en uitdagend wielerparcours. De organisatie heeft met deze locatie met recht een warm bad gevonden met de aldaar aanwezige kleedruimtes incl. douches en vele andere faciliteiten zoals een restauratieve gedeelte, afspuitplek etc. Bovendien zijn er voldoende (camper)parkeerplaatsen bij het terrein (gratis) aanwezig. Een schitterende ambiance dus voor de honderden deelnemers en bezoekers die ook dit jaar weer worden verwacht op het wielerspektakel.

Voor de jubileumeditie van de Nationale Veldrit van Amersfoort schrijven veldrijders van zowel nationaal als regionaal niveau zich in. Tot en met 2 december staat de inschrijving open. 

 

Het parkoers Nationale Veldrit Amersfoort 7 december 2019.

           

Programma;

11:00 Masters (40+) .

12:00 Nieuwelingen.

13:00 Junioren.

14:00 Junior-Vrouwen +
Elite-Vrouwen/Belofte-Vrouwen/Amateur-Vrouwen.

14:02 Nieuwelingen-Meisjes .

15:00 Elite/Beloften/Amateurs/sportklasse.

Startschot 11:00; Hans Bouwheer (Zon & Schild).

Startschot 12:00; Ton Smink (Oud organisator vorige edities).

Startschot 13:00; Jaap Hengeveld (Run!033 e.a.)

Startschot 14:00; Burgemeester Lucas Bolsius.

Startschot 14:02; Albert van Esterik (Zon & Schild).

Startschot 15:00; Mik Borsten (Marathon Amersfoort e.a.).

 

Alle deelnemers.

                                                                                                                                        

LOCATIE:
GGz Centraal, locatie Zon & Schild, Utrechtseweg 266 Amersfoort.

 

Uit de Media:

11042019       06042019  11042019    25112019 22112019

 

22112019

 

 

 

Met dank aan:

 

Historie Nationale Veldrit Amersfoort:

In 1976 bestond de Wielervereniging De Pedaalridders 50 jaar en ook in dat jaar, werden er diverse wielerevenementen georganiseerd door de genoemde vereniging. De toenmalige jeugdleider en clubsponsor Jan van Ekeren van Cafetaria Puntenburg, kwam destijds met het idee om ook eens een veldrit te organiseren. Hij trainde toen als jeugdleider met een grote jeugdploeg veel in Bos Birkhoven.

De eerste veldritten werden jarenlang verreden op de eerste zaterdag na het Nationaal Kampioenschap in de maand januari, hetgeen ook altijd een gunstige datum bleek. Nog steeds en dit al jarenlang komen vele kampioenen naar dit evenement. Het prachtig parkoers en hoogteverschil in Bos Birkhoven was altijd zeer intrek gebleken bij de veldrijders. Het evenement weet veel inschrijvers te begroeten en dit soms met meer dan 400 deelnemers. Na het stoppen van Jan van Ekeren wordt de veldrit ieder jaar weer door het WV Eemland bestuur op de kalender gehandhaafd. Jarenlang is het Bos Birkhoven de thuisbasis gebleven (op twee jaren na van een uitwijk naar Don Bosco/ de Treek in Leusden), totdat het Utrechts Landschap na de editie van 2018 roet in het eten goeide om  geen vergunning meer te verlenen. Tot op het moment is dit voor de organisatie een onbegrijpelijke beslissing geweest, gezien de vele andere (sportieve) evenementen dit nog steeds in het bos Birkhoven plaatsvinden. In de jaren 1980,2010 en 2012 is de rit overigens afgelast geweest, wegens extreme weersomstandigheden.