De 40e Nationale Veldrit Amersfoort is op 7 december 2019.

De locatie van deze jubileumeditie is in het bosgebied van de GGZ Instelling Zon&Schild.

De Nationale Veldrit Amersfoort wordt in dit JUBILEUMJAAR voor de 40e keer door WV Eemland i.s.m. Fiets033 georganiseerd. Amersfoort heeft samen met Lieshout hiermee de oudste veldritten van Nederland in huis..!. De Nationale Veldrit Amersfoort is mede opgenomen in de Topcompetitie van de KNWU!
De locatie van het parcours met de totale lengte van 3.500 meter is voor dit jubileumjaar op de locatie van Zon en Schild.
De categorieën bestaan uit: Nieuwelingen, Junioren, Elite/Belofte, Masters 40+, Sportklasse/Amateurs en Vrouwen Elite/Belofte, Junioren en Nieuwelingen.
Er ligt weer een mooie wielersportdag in het verschiet voor Amersfoort en omstreken en ook dit keer met de gratis toegang en zijn smaakvolle snert en warme worst.

Zie mede agenda KNWU

 

 

I                                                                        

Interview RTV Utrecht met Huub Stammes van zaterdag 6 april j.l.

 

 

Volg de 40e Nationale Veldrit Amersfoort 2019     

——————————————————————————————————————————————————

De 39e Nationale Veldrit Amersfoort 8 december 2018 voor de laatste keer in het Bos Birkhoven?

De Nationale Veldrit Amersfoort wordt dit jaar voor de 39e keer georganiseerd en hiermee zijn zowel Amersfoort als Lieshout samen de oudste veldritten van Nederland.
Het parcours met een totale lengte van 2.500 meter is dit jaar voor de laatste keer in het Bos Birkhoven, nabij het dichtbij gelegen Dierenpark Amersfoort.
De organisatie krijgt voor een vervolg in Bos Birkhoven geen toestemming meer van het Utrechts Landschap.
De categorieën bestaan uit: Nieuwelingen, Junioren, Elite/Belofte, Masters 40+, Sportklasse/Amateurs en Vrouwen Elite/Belofte, Junioren en Nieuwelingen.
Wederom een mooie wielersport dag voor Amersfoort en omstreken en ook dit keer weer de gratis toegang en met zijn altijd weer verkrijgbare smaakvolle snert en warme worst.

 

Met dank aan;

Rijwielhandel Blom Hoogland . Tweewielerhuis Barneveld, Bike TotaalHoogland, Esso Tankstation Utrecht,

Drukkerij de Gans, HJW Promotions, Hoogeveen Luigjes, Intens,  Agenant Vishandel, Ronde van Hoogland.

                                                                     

 

 

 

 

P R O G R A M M A

11:00 uur Amateurs/Sportklasse.
12:00 uur Junior-Vrouwen, Elite-Vrouwen, Beloften-Vrouwen, Amateur-Vrouwen.
12:02 uur Nieuweling-Meisjes.
13:00 uur Masters(40+).
14:00 uur Nieuwelingen.
15:00 uur Elite/Beloften.
15:02 uur Junioren.

Deelnemers Nationale Veldrit Amersfoort 2018.

 

 

Historie Nationale Veldrit Amersfoort;

Fotoarchief 1 editie 2017. 

Fotoarchief 2 editie 2017.

Fotoarchief 3 editie 2017.

Fotoarchief 4 editie 2017.

Fotoarchief editie 2016.

Fotoarchief editie 2015.

Fotoarchief editie 2014.

Fotoarchief editie 2013.

Fotoarchief editie 2011.

Fotoarchief editie 2009.

Fotoarchief editie 2008.

Fotoarchief editie 2007.

Fotoarchief editie 2006.

In 1976 bestond de Wielervereniging De Pedaalridders 50 jaar en ook in dat jaar, werden er diverse wielerevenementen georganiseerd door de genoemde vereniging. De toenmalige jeugdleider en clubsponsor Jan van Ekeren van Cafetaria Puntenburg, kwam destijds met het idee om ook eens een veldrit te organiseren. Hij trainde toen als jeugdleider met een grote jeugdploeg veel in Bos Birkhoven.

De eerste veldritten werden jarenlang verreden op de eerste zaterdag na het Nationaal Kampioenschap in de maand januari, hetgeen ook altijd een gunstige datum bleek. Nog steeds en dit al jarenlang komen vele kampioenen naar dit evenement. Het prachtig parkoers en hoogteverschil in Bos Birkhoven is altijd zeer intrek gebleken bij de veldrijders. Het evenement weet veel inschrijvers te begroeten en dit met meer dan 400 deelnemers. Na het stoppen van Jan van Ekeren toentertijd wordt de veldrit ieder jaar weer door het WV Eemland bestuur op de kalender gehandhaafd.  Al jaren lang is het Bos Birkhoven de thuisbasis gebleven, op na twee jaren na van een uitwijk naar Don Bosco/ de Treek in Leusden. De veldrit zou inmiddels al zijn 40e editie hebben beleefd, maar helaas in de jaren 1980,2010 en 2012 is de rit afgelast geweest, wegens extreme weersomstandigheden.