De AmersFoort GroeiStad ToerTocht.

//De AmersFoort GroeiStad ToerTocht.
De AmersFoort GroeiStad ToerTocht.2018-12-19T15:20:14+00:00

De AmersFoort GroeiStad ToerTocht 2019 is op zondag 14 april. 

Na de onderbreking van een jaartje, gaan wij er weer helemaal voor.. 🙂

———————————————————————————————————————————————————————————————

 

                                                               

Uitslagen 2017
Uitslagen 2017 categorie
Foto's Laan 1914 2017
Foto's start/sfeer 2017
Foto's podium 2017

OVER DE 4e AMERSFOORT GROEISTAD TOERTOCHT.

De AmersFoort GroeiStad ToerTocht wordt op zondag 14 april 2019 voor de 4e keer georganiseerd en is een schitterende wielertocht voor alle sportieve racefietsers. De route bestaat uit een mix van pittige klimmetjes, afgewisseld met vlakke stukken en glooiend heuvellandschap. Er kan gekozen worden uit drie verschillende afstanden: 50 km, 80 km of 130 km. De afstand kan tot op dag zelf nog bepaald worden! De start en finish voor alle drie routes is bij de WV Eemland op Sportpark Zielhorst in Amersfoort. Vanuit het Sportpark wordt er richting de Utrechtse Heuvelrug met haar vele heuveltjes gefietst, zoals o.a. de Amerongse Berg, Leersumse Berg, De Pyramide van Austerlitz, De Ruiterberg, Hoogstraat en Laan 1914. Er worden flink wat klim- en daalmeters gemaakt, wat een prachtige ervaring zal opleveren! Men rijdt immers over grote delen van het parcours van de Amersfoort Groeistad Klassieker welke inmiddels al 19 keer is gereden door topwielrenners van Nederland en daar buiten.. 

Meer informatie over de routes vind je hier.

SOCIAL MEDIA

De Groeistad Toertocht is actief op Facebook en Twitter via Fiets033. Volg en like ons voor zoveel mogelijk deelnemers.

VEILIGHEID EN AFVAL

Tijdens de AMERSFOORT GROEISTAD TOERTOCHT moeten alle deelnemers zich houden aan de algemeen geldende verkeersregels. Iedereen rijdt op eigen risico mee en moet in goede gezondheid verkeren. Bij twijfel neem contact op met je huisarts.

Daarnaast is het dragen van een valhelm verplicht en moet je een deugdelijke fiets hebben. Bij de start-finish zullen gecertificeerde EHBO-ers aanwezig zijn en bij elke fouragepost zijn EHBO-koffers. Tot slot zal er een EHBO-motor beschikbaar zijn om in het geval van calamiteiten snel ter plaatse te kunnen zijn. Uiteraard krijg je bij de start het 06-alarmnummer voor deze EHBO-motor mee!

Wij rekenen er op dat je goed gedraagt op de route en dat je respectvol omgaat met je medeweggebruikers. De route voert door mooie natuurgebieden. En dat willen we zo houden. Dus gooi geen afval onderweg weg, maar leeg je zakken bij de verzorgingspunten of bij de finish. Veel plezier met zijn allen!

INTERVIEW

Je moet wel rekening houden dat je geïnterviewd kan worden door onze speaker.

MEER VOOR VROUWEN

De GROEISTAD TOERTOCHT heeft de ambitie dat er een groot aantal vrouwen zullen deelnemen. Redenen genoeg om mee te doen:

- Apart tijdenklassement voor vrouwen

- En natuurlijk de Ronde Mister…

GROEISTADTOCHT VOOR IEDEREEN

Iedereen is welkom bij de AMERSFOORT GROEISTAD TOERTOCHT! Respecteer je collega’s en alle andere weggebruikers op de wegen. Ga langzamer of stop als er een gevaarlijke situatie zich voordoet. Elke fiets heeft remmen. Gebruik deze!

Ga zorgvuldig om met de natuur. Gooi geen afval weg in de berm en respecteer de mooie natuur waar je doorheen fietst. Iedereen kan deelnemen vanaf 12 jaar. Hou je goed aan de verkeersregels. Lees ook de algemene voorwaarden.

STARTTIJDEN EN SLUITINGSTIJDEN

Inschrijven op het Sportpark Zielhorst op het sportveld, kan vanaf 8.45 uur tot 10.30 uur. Alle afstanden (50 km, 80 km en 130 km) kunnen tussen 9.00 en 10.30 uur van start gaan vanaf sportpark Zielhorst.

Het is de bedoeling dat iedereen voor 16:00 uur finisht op sportpark Zielhorst. De tijdsregistratie stopt om 16:00 uur. De drank- en fourageposten sluiten om 15:00 uur.

LAATSTE RONDE OP DE WIELERBAAN VAN WV EEMLAND IN AMERSFOORT.

DE  AMERSFOORT GROEISTAD TOERTOCHT is een recreatieve toertocht en geen wedstrijd! Maar... wij dagen je toch uit voor de laatste 1,5 km op het parkoers van WV Eemland.

Deze laatste 1,5 kilometer met zijn bekende Col du Knol heeft uiteraard op de eindstreep het bekende " rode vod" waar met de finish een prachtige (gratis) foto van je gemaakt zal worden. 

RONDE MISS EN MISTER

Na de finish kan je op de foto met de Ronde Mister en/of Miss, het zijn echte modellen en het is natuurlijk extra leuk om op het podium op de foto te gaan, daar voor de organisatie iedere deelnemer een winnaar is. De foto krijg je dan ook  van de organisatie gratis aangeboden!

Indruk podiumfoto's 2017

GEZELLIG FINISHTERREIN

Aangekleed sfeervol finishplein met DJ en diverse soorten eten/drink gelegenheden.

INSCHRIJVEN

*De voorwaarden.

De AMERSFOORT GROEISTAD TOERTOCHT werkt met online voor-inschrijving gekoppeld aan iDeal. Er is een limiet van 2.500 deelnemers. Het is raadzaam om tijdig in te schrijven. Voor-inschrijven kost € 10,00  per persoon voor elke afstand, dit kan v.a. (nog nader te bepalen) t/m donderdag 11 april 2019*.

Na-inschrijven op de dag zelf kost € 15,00 per persoon voor elke afstand.

Wat krijg je allemaal voor het inschrijfgeld?

- Douche, toilet en kleedkamer accommodaties m/v en technische ondersteuning voor de fiets is aanwezig bij start/finish.

- Bij voorinschrijving zeker verzekert van een uniek Amersfoort Groeistad Toertocht stuurbordje met een eigen nummer.

- Gratis en veilige (ruim van te voren) aangegeven parkeerplaatsen.

- Keuze uit 3 fantastische routes van 50, 80 of 130 km over de Utrechtse Heuvelrug (op de dag zelf te bepalen welke afstand).

- Routes zijn met pijlen uitgepijld,mede voorzien van GPX routes.

- Elke heuvel wordt specifiek aangekondigd.

- Verzorgingspunten (2x) onderweg met gratis drinken, voeding, fruit en technische ondersteuning.

- EHBO voor als het toch mis gaat, je ontvangt voor de start een 06 nummer voor evt. calamiteiten tijdens je rit.

- Laatste finale kilometer op parcours van WV Eemland met de bekende rode driehoek gelijk aan de profs.

- Met je komst over de eindstreep een gratis foto (later te downloaden).

- Huldiging op finishpodium met tourmiss/ster.

- Met hiervan een gratis podiumfoto (later te downloaden).

- Interview nabij/op het finishpodium.

- Aangekleed sfeervol finishplein met DJ en diverse soorten eten/drink gelegenheden.

- 80 vrijwilligers die de Toertocht mogelijk maken.

- Nog vragen? Stel ze dan gerust hier.