De AmersFoort GroeiStad ToerTocht2021-06-16T12:23:00+00:00

ARCHIEF

=================================================

De 4e AmersFoort GroeiStad ToerTocht 2019 zondag 14 april. 

 

                                                               

MEER OVER DE 4e AMERSFOORT GROEISTAD TOERTOCHT.

De AmersFoort GroeiStad ToerTocht wordt op zondag 14 april 2019 voor de 4e keer georganiseerd en is een schitterende toertocht voor alle sportieve (race)fietsers. De route bestaat uit een mix van pittige klimmetjes, afgewisseld met vlakke stukken en glooiend heuvellandschap. Er kan gekozen worden uit drie verschillende afstanden: 50 km, 80 km of 130 km. De afstand kan tot op dag zelf nog door je bepaald worden! De start en finish voor alle drie routes is bij de WV Eemland op Sportpark Zielhorst in Amersfoort. Vanuit het Sportpark wordt er richting de Utrechtse Heuvelrug met haar vele heuveltjes gefietst, zoals bijvoorbeeld de Amerongse Berg, Leersumse Berg, De Pyramide van Austerlitz, De Ruiterberg, Hoogstraat en Laan 1914. Er worden flink wat klim- en daalmeters gemaakt, wat een prachtige ervaring zal opleveren! Men rijdt immers over grote delen van het parcours van de Amersfoort Groeistad Klassieker welke inmiddels al 19 keer is gereden door veel topwielrenners van Nederland en daar buiten.. 

Meer informatie over de routes vind je binnenkort hier.

SOCIAL MEDIA

De Groeistad Toertocht is actief op Facebook en Twitter via Fiets033. Volg en like ons voor zoveel mogelijk deelnemers.

VEILIGHEID EN AFVAL

Tijdens de AMERSFOORT GROEISTAD TOERTOCHT moeten alle deelnemers zich houden aan de algemeen geldende verkeersregels. Iedereen rijdt op eigen risico mee en moet in goede gezondheid verkeren. Bij twijfel neem contact op met je huisarts.

Daarnaast is het dragen van een valhelm verplicht en moet je een deugdelijke fiets hebben. Bij de start-finish zullen gecertificeerde EHBO-ers aanwezig zijn en bij elke fouragepost zijn EHBO-koffers. Voor de start krijg je een 06-alarmnummer voor eventuele calamiteiten onderweg!

Wij rekenen er op dat je goed gedraagt op de route en dat je respectvol omgaat met je medeweggebruikers. De route voert door mooie natuurgebieden en dat willen we zo houden. Gooi dus geen afval onderweg weg, maar leeg je zakken bij de verzorgingspunten of bij de finish. Veel plezier met zijn allen!

INTERVIEW

Op het start/finish terrein kan je geïnterviewd worden door onze speaker, om je fietsverhalen aan iedereen te laten horen.

STUURBORDJE MET EIGEN NUMMER.

De deelnemers/sters van de GROEISTAD TOERTOCHT ontvangen bij de start een stuurbordje met naam en het eigen startnummer ter herinnering.

Bij de voorinschrijving ontvang je in de bevestigingsmail dit persoonlijke startnummer. Dit nummer heb je ook bij de registratie voor de start nodig om je te melden, dus leg dit nummer ergens vast om een spoedige doorgang bij de start te bespoedigen.

LET OP!! INSCHRIJVINGEN T.M. 4 APRIL ZIJN VERZEKERD VAN DIT GENOEMDE STUURBORDJE, NA DEZE DATUM GELDT ZO LANG DE VOORRAAD STREKT EEN STUURBORDJE MET ALLEEN EEN STARTNUMMER. 

GROEISTADTOCHT VOOR IEDEREEN

Iedereen is welkom bij de AMERSFOORT GROEISTAD TOERTOCHT! Respecteer je collega’s en alle andere weggebruikers op de wegen. Ga langzamer of stop als er een gevaarlijke situatie zich voordoet. Elke fiets heeft remmen. Gebruik deze!

Ga zorgvuldig om met de natuur. Gooi geen afval weg in de berm en respecteer de mooie natuur waar je doorheen fietst. Iedereen kan deelnemen vanaf 12 jaar. Hou je goed aan de verkeersregels. Lees ook de algemene voorwaarden.

STARTTIJDEN EN SLUITINGSTIJDEN

Registreren en na-inschrijven op het Sportpark Zielhorst bij WV Eemland, kan op deze dag vanaf 8.45 uur tot 10.30 uur. Alle afstanden (50 km, 80 km en 130 km) kunnen tussen 9.00 en 10.30 uur van start gaan vanaf sportpark Zielhorst.

Het finishdorp is van 12.00 - 18.00 uur geopend!

Het is de bedoeling dat iedereen voor 16:00 uur finisht op sportpark Zielhorst. De drank- en verzorgingsposten onderweg sluiten om 15:00 uur.

Voor meer gegevens locatie zie; hier

LAATSTE RONDE OP DE WIELERBAAN VAN WV EEMLAND IN AMERSFOORT.

DE  AMERSFOORT GROEISTAD TOERTOCHT is een recreatieve toertocht en geen wedstrijd! Maar... wij dagen je toch uit voor een sfeervolle laatste 1,5 km op het wielerparkoers van WV Eemland.

Deze laatste 1,5 kilometer met zijn bekende Col du Knol heeft voor de eindstreep de bekende " rode vod" waar je door een professionele fotograaf een prachtige foto van kan laten maken, welke later te bestellen is bij AKTIEFOTO. 

RONDE MISS EN MISTER

Na de finish kan je op de foto met de Ronde Miss en/of Mister, het zijn echte modellen en het is natuurlijk extra leuk om op het podium op de foto te gaan, daar voor de organisatie iedere deelnemer een winnaar is. De foto krijg je dan ook  van de organisatie gratis aangeboden! Deze is later te downloaden.

 Foto's 1e AmersFoort GroeiStad ToerTocht 2015.

(Podium)foto's 2e AmersFoort GroeiStad ToerTocht 2016.

(

GEZELLIG FINISHTERREIN

Aangekleed sfeervol finishdorp met muziek , diverse soorten eten en drink gelegenheden.

INSCHRIJVEN*

*De voorwaarden.

De AMERSFOORT GROEISTAD TOERTOCHT werkt met online voor-inschrijving gekoppeld aan iDeal. Er is een limiet van 2.500 deelnemers. Het is raadzaam om tijdig in te schrijven om lange wachtrijen op de dag te voorkomen. Voor-inschrijven kost € 10,00  per persoon voor elke afstand.

DE VOORINSCHRIJVING IS THANS GESLOTEN.

LET OP!!

Inschrijvingen t.m. 4 april zijn alleen verzekerd van een stuurbordje met naam en eigen startnummer, na deze datum een stuurbordje met alleen het startnummer en zo lang als de voorraad strekt! 

Na-inschrijven op de dag zelf is mogelijk en bedraagt € 15,00 per persoon voor elke afstand.

Wat krijg je allemaal voor het inschrijfgeld?

Douche, toilet en kleedkamer accommodaties m/v.

Technische ondersteuning bij start/finish en verzorgingspunten onderweg.

Bij voorinschrijving verzekert van een uniek Amersfoort Groeistad Toertocht stuurbordje met eigen nummer.

Gratis en veilige (ruim van te voren) aangegeven parkeerplaatsen.

Keuze uit 3 fantastische routes van 50, 80 of 130 km over de Utrechtse Heuvelrug (op de dag zelf te bepalen welke afstand).

Routes zijn ruim met pijlen uitgepijld.

Vele heuvels worden specifiek aangekondigd.

Verzorgingspunten (2x) onderweg met gratis drinken, voeding, fruit, EHBO koffer en technische ondersteuning.

EHBO bij start/finish voor als het toch mis gaat, je ontvangt voor de start een 06 nummer voor evt. calamiteiten tijdens je rit.

Laatste finale kilometer op het wielerparcours van WV Eemland met de bekende rode driehoek.

Laat je vóór de finish onder het "rode vod" op de foto vastleggen door een professionele fotograaf en bewaar dan altijd deze mooie herinnering van dit moment (De foto is later te bestellen en te downloaden).

Huldiging op finishpodium met tourmiss en/of tourmister.

Met hiervan een gratis podiumfoto ( deze is later te downloaden).

Interview nabij/op het finishpodium.

Aangekleed sfeervol finishdorp met muziek en diverse soorten eten/drink gelegenheden.

Tachtig vrijwilligers staan voor je klaar om deze Toertocht mogelijk maken.

Nog vragen? Stel ze dan gerust hier.

Ga naar de bovenkant