De Amersfoort GroeiStad ToerTocht.

//De Amersfoort GroeiStad ToerTocht.
De Amersfoort GroeiStad ToerTocht. 2017-10-12T10:05:55+00:00

De 4e Amersfoort Groeistad ToerTocht 2018 is op zondag 29 april.

 Informatie volgt…

Uitslagen 2017
Uitslagen 2017 categorie
Foto’s Laan 1914 2017
Foto’s start/sfeer 2017
Foto’s podium 2017

OVER DE 3e AMERSFOORT GROEISTAD TOERTOCHT

De AMERSFOORT GROEISTAD TOERTOCHT is een schitterende wielertocht voor recreatieve racefietsers. De AMERSFOORT GROEISTAD TOERTOCHT wordt in 2017 voor de derde keer georganiseerd! De route is een mix van pittige klimmetjes, afgewisseld met vlakke stukken en glooiend heuvellandschap. Je kan op  kiezen uit drie verschillende afstanden: 50 km, 80 km of 130 km. De afstand hoef je niet aan te geven tijdens het inschrijven,  je kan dus zelf op de 30 april bepalen welke afstand je gaat rijden. Alle drie routes zijn uiteraard goed uitgepijld. Wij adviseren iedereen om een lange afstand te kiezen, omdat het na afzien extra genieten is.

SOCIAL MEDIA

De Groeistad Toertocht is actief op Facebook en Twitter via Fiets033. Volg en like ons voor zoveel mogelijk deelnemers.

VEILIGHEID EN AFVAL

Tijdens de AMERSFOORT GROEISTAD TOERTOCHT moeten alle deelnemers zich houden aan de algemeen geldende verkeersregels. Iedereen rijdt op eigen risico mee en moet in goede gezondheid verkeren. Bij twijfel neem contact op met je huisarts.

Daarnaast is het dragen van een valhelm verplicht en moet je een deugdelijke fiets hebben. Bij de start-finish zullen gecertificeerde EHBO-ers aanwezig zijn en bij elke fouragepost zijn EHBO-koffers. Tot slot zal er een EHBO-motor beschikbaar zijn om in het geval van calamiteiten snel ter plaatse te kunnen zijn.

Wij rekenen er op dat je goed gedraagt op de route en dat je respectvol omgaat met je medeweggebruikers. De route voert door mooie natuurgebieden. En dat willen we zo houden. Dus gooi geen afval onderweg weg, maar leeg je zakken bij de verzorgingspunten of bij de finish. Veel plezier met zijn allen!

INTERVIEW

Je moet wel rekening houden dat je geïnterviewd kan worden door onze speaker.

MEER VOOR VROUWEN

De GROEISTAD TOERTOCHT heeft de ambitie dat er een groot aantal vrouwen zullen deelnemen. Redenen genoeg om mee te doen:

– Apart tijdenklassement voor vrouwen

– En natuurlijk de Ronde Mister…

GROEISTADTOCHT VOOR IEDEREEN

Iedereen is welkom bij de AMERSFOORT GROEISTAD TOERTOCHT! Respecteer je collega’s en alle andere weggebruikers op de wegen. Ga langzamer of stop als er een gevaarlijke situatie zich voordoet. Elke fiets heeft remmen. Gebruik deze!

Ga zorgvuldig om met de natuur. Gooi geen afval weg in de berm en respecteer de mooie natuur waar je doorheen fietst. Iedereen kan deelnemen vanaf 12 jaar. Hou je goed aan de verkeersregels. Lees ook de algemene voorwaarden.

STARTTIJDEN EN SLUITINGSTIJDEN

Inschrijven op het Sportpark Zielhorst op het sportveld, kan vanaf 8.45 uur tot 10.30 uur. Alle afstanden (50 km, 80 km en 130 km) kunnen tussen 9.00 en 10.30 uur van start gaan vanaf sportpark Zielhorst.

Het is de bedoeling dat iedereen voor 16:00 uur finisht op sportpark Zielhorst. De tijdsregistratie stopt om 16:00 uur. De drank- en fourageposten sluiten om 15:00 uur.

KLIMTIJDRIT OP LAAN 1914 IN AMERSFOORT

De AMERSFOORT GROEISTAD TOERTOCHT is een recreatieve toertocht en geen wedstrijd! Echter wij dagen je wel uit voor de beklimming op Laan 1914 in Amersfoort. Daar zal een tijdwaarneming plaatsvinden en wordt er een klassement opgemaakt. Wie kan zich na de bekendmaking van deze uitslag de Bergkoning(in) van Amersfoort 2017 noemen?

Stuurbordje

Bevestig je stuurbordje met twee tyraps aan je stuur. De tijdwaarnemingschip werkt het beste als deze los hangt, dus als de chip niet tegen je frame zit. De tyraps ontvang je van de organisatie.

RONDE MISS EN MISTER

Na de finish kan je op de foto met de Ronde Mister en/of Miss. Het zijn echte modellen. Extra leuk om op het finishpodium op de foto te gaan omdat iedereen die finisht een winnaar is.

GEZELLIG FINISHTERREIN

Je moet wel rekening houden dat je geïnterviewd kan worden door onze speaker. Daarnaast zullen er bekende wielrenners zijn en zijn verschillende bijzonderheden te beleven op het finishterrein.

INSCHRIJVEN

De AMERSFOORT GROEISTAD TOERTOCHT werkt met online voor-inschrijving gekoppeld aan iDeal. Er is een limiet van 2.500 deelnemers. Het is raadzaam om tijdig in te schrijven. Voor-inschrijven kost € 10,00 (€8,00 voor NTFU/KNWU leden) per persoon voor elke afstand, dit kan t/m vrijdag 28 april 2017.

Na-inschrijven op de dag zelf kost € 12,00 per persoon voor elke afstand.

Wat krijg je allemaal voor je inschrijfgeld?

– Gratis en veilige parkeerplaatsen

– Keuze uit 3 fantastische routes van 50, 80 of 130 km over de Utrechtse Heuvelrug

– Route is met gekleurde pijlen per afstand uitgepijld

– Elke heuvel wordt specifiek aangekondigd

– Verzorgingspunten onderweg met gratis drinken, voeding en fruit

– EHBO voor als het toch mis gaat

– Tijdwaarneming op Laan 1914 met klassement, je tijd en gemiddelde snelheid.

– Laatste finale kilometer op parcours van WV Eemland met bekende rode driehoek zoals bij de profs.

– Gratis finishfoto.

– Huldiging met RondeMiss / RondeMister op finishpodium met fotograaf

– Interview op finishpodium

– Aangekleed finishplein met DJ met diverse soorten eten/drink gelegenheden

– 80 vrijwilligers die de Toertocht mogelijk maken

Klik op inschrijven, vul het formulier in en doe mee!