*Puck Pieterse werd thuis opgehaald door tientallen leden van haar club WV Eemland: ,,De hele straat stond opeens vol.” © RodneyPhotography

Wereldkampioen Puck Pieterse gehuldigd bij haar club WV Eemland: ‘Maar de burgemeester heeft haast’

(Bron AD Amersfoortse Courant. Edward Doelman 22-03-22, 20:19)

Multi-talent, topsporter, groeibriljant; Puck Pieterse is dé trots van wielervereniging Eemland. De 19-jarige Amersfoortse, die zich twee maanden geleden in Amerika tot wereldkampioene veldrijden bij de beloften kroonde, werd dinsdagavond gehuldigd. 

Tientallen leden van WV Eemland haalden Pieterse bij haar ouderlijk huis aan de Bruggensingel-Zuid op. ,,De hele straat stond opeens vol met clubgenoten. De meeste buren weten gelukkig wel dat ik aan wielrennen doe, maar ze zullen vast wel een beetje verbaasd zijn geweest”, vertelt Pieterse.

Na het onthaal werd ze samen met ouders naar sportpark Zielhorst gereden, de thuisbasis van Eemland, waar burgemeester Lucas Bolsius en clubvoorzitter Bas van der Peet haar in het zonnetje zetten. Bolsius roemde haar ‘fantastische prestatie’ en reikte namens de gemeente de ‘Jongerenonderscheiding’ uit. Hij ziet in Pieterse al een olympische ster: ,,Kunnen we een deal maken dat jij in 2024 in Parijs meedoet aan het mountainbiken en dat er dan op de wedstrijddag een bus met clubleden die kant opgaat om je aan te moedigen?”

Voorbeeld

Van der Peet bevestigde dat Pieterse de rijzende ster van de club is. ,,We zijn een relatief kleine club. Voor ons zijn haar prestaties in allerlei vormen belangrijk. Denk alleen al aan de PR die het genereert, maar ze is ook een voorbeeld voor onze jeugd.” Van der Peet rekende uit dat Pieterse op 30 januari, de dag dat ze eerder jaar goud won, exact 10 jaar en 1 dag lid was van Eemland. ,,Zij bewijst dat je met hard trainen, naast het talent dat ze heeft, ver kan komen. Maar dit is vermoedelijk pas het begin. Er zit bij Puck nog veel rek in.”

Of dat al in 2024 tot een Olympisch optreden gaat leiden? Pieterse zelf acht het plan van Bolsius wat ambitieus. ,,De burgemeester heeft haast. Ik denk dat 2024 in Parijs nog net wat te vroeg voor mij komt. Aan de andere kant: helemaal onmogelijk is het ook niet.”

Van de huldiging is een  fotoalbum samengesteld, zie hier!