Hierbij de laatste nieuwsbrief van 2017 van het Bestuur van WV Eemland.

//Hierbij de laatste nieuwsbrief van 2017 van het Bestuur van WV Eemland.

Hierbij de laatste nieuwsbrief van 2017 van het Bestuur van WV Eemland.

1. Clubkampioenschap Veldrijden 
Het clubkampioenschap wordt op zaterdag 6 januari gehouden. Alle categorieën (geen jeugd) starten om 13.30 uur. Inschrijven in het clubhuis vanaf 13.00 uur. Parcours bij clubparcours.
2. Rookbeleid. 
In het clubgebouw en kleedkamers is er een strikt niet-rook beleid. Echter buiten ligt dat anders. We krijgen soms vragen over roken bij sport. Ons standpunt is helder: rook niet in de buurt van sporters. Roken is gewoon slecht voor een mens. Dat is aantoonbaar bewezen. Bij het sporten staan de longen nog meer open en is een sporter kwetsbaar voor de nadelige gevolgen van roken, juist ook als meeroker. Het verzoek is dan om niet te roken in de buurt van renners. We mogen elkaar hier op aanspreken. Als we het vriendelijk vragen dan geven gelukkig mensen hier altijd gehoor aan.
3. Puck Pieters
Puck is op een gedeelde tweede plaats geëindigd als talent van het jaar van de Gemeente Amersfoort. Dat is een prachtige bekroning op een zeer succesvol jaar van Puck. En om dit kracht bij te zetten won Puck met een minuut voorsprong de nationale veldrit in Bos Birkhoven bij de nieuwelingen meisjes.
4. Nederlands Kampioenschap 
In het Algemeen Dagblad / Amersfoortse Courant of op social media hebben jullie mogelijk afgelopen week gelezen dat Amersfoort in 2019 het NK voor profs, elite zonder contract en vrouwen wil organiseren. Dit is geen fake nieuws. Wij zijn in stilte de mogelijkheden aan het verkennen met het organisatiebureau van de KNWU, de KNWU en de gemeente Amersfoort voor dit NK. Het helpt dat dit jaar het NK Jeugd op en top was georganiseerd. Tot nu toe willen alle betrokken partijen verder om dit mogelijk te maken. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als dit lukt. Eindelijk een groot NK in het midden van het land en nog wel in Amersfoort! Een van de voorwaarden is een aantrekkelijk parcours met de nodige hoogtemeters. En dat is prima mogelijk in Amersfoort. Wordt vervolgd.
5. Vrijwilligersavond
Op vrijdagavond 26 januari houden we de vrijwilligersavond. Dit als dank voor al het vrijwilligerswerk dat onze vrijwilligers verrichten om de club draaiende te houden. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er wederom een vrolijke avond van te maken. Dus voor onze vrijwilligers hou alvast de datum vast!
6. Sponsoravond
Op donderdagavond 15 februari houden we een speciale avond voor onze sponsors. Zij worden hierover binnenkort geïnformeerd.
7. Donderdagavond Training 
Vanaf donderdag 4 januari t/m donderdag 29 maart is de donderdagavond training voor nieuwelingen/junioren/elite/belofte/amateurs/sportklasse op het clubparcours. We beginnen om 19.00 en eindigen om 21.00 uur op het clubparcours. Bij regen, hagel en sneeuw gaat de training niet door. Bij alle andere weersomstandigheden wel. Nieuwelingen/Junioren starten mogelijk eerder, en worden door hun trainer hiervan op de hoogte gehouden.
8. Wedstrijden bij Eemland: transponders verplicht
WV Eemland heeft de mylaps tijdwaarneming aangeschaft. Deze tijdwaarneming wordt door de KNWU als standaard gebruikt bij elke wedstrijd. Elke licentiehouder moet verplicht een transponder hebben om in aanmerking te komen om in de uitslagen opgenomen te worden. Dit geldt met ingang van het nieuwe seizoen voor onze wedstrijden. Als je geen transponder hebt, kan je deze bestellen bij mylaps.com.
9. Opzet dinsdag en donderdagavondcompetitie aangepast.
De dinsdag- en donderdagavondcompetitie is komend seizoen wat strakker georganiseerd. De B-renners rijden (afhankelijk van het licht) 60 minuten en 5 ronden en sprinten af. Na de sprint van de B’s rijden de A-renners 5 ronden en sprinten af. Op donderdagavond rijden de A- en B-categorie de gehele wedstrijd apart!
10. Midden Nederland Competitie Weg
Op zondag 4 februari start de Midden Nederland Competitie. Elke zondag wordt er gestart. 4, 11 februari en 4 maart op de Nedereindse Berg in Nieuwegein; 18 februari, 11 en 25 maart bij WV Eemland; 25 februari en 18 maart in Tiel. Tijdstip per categorie volgt later. Kijk ook hiervoor op de website van www.knwu-midden.nl
11. Letselschade
Je wil het nooit, maar soms gebeurt het je. Een ongeval op je fiets buiten de koers in het verkeer. Het ligt altijd op de loer. Mocht je letsel overhouden aan een verkeersongeval dan kan je terecht bij een van onze sponsoren: Letselschade bureau Kloppenburg. Op onze website staat meer informatie hoe je kan handelen als je letselschade oploopt. Door je door professionals te laten begeleiden kan je de (financiële) schade beperken.
12. Ongewenste intimiteiten
Wellicht heb je het afgelopen dagen op TV, in de krant of op sociale media gezien dat er veel aandacht is geweest voor ongewenste intimiteiten nadat NOC*NSF een onderzoek naar buiten heeft gebracht. Dit item is in het afgelopen jaar ook door het bestuur bestudeerd en besproken. Als eerste is het ontoelaatbaar dat er ongewenste intimiteiten plaatsvinden binnen onze vereniging. Dit is voor ons onacceptabel! Het betekent wel dat als het wel zou gebeuren wij maatregelen met elkaar afspreken. Op onze website hebben wij nu de procedure uitgelegd voor als iemand ontoelaatbaar gedrag wil melden. Hiervoor hebben een vertrouwenscontactpersoon aangesteld. Dit is Albert Hekkelman uit Baarn. In 2018 zullen wij alle trainers en begeleiders vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze zijn aan te vragen bij de gemeente waar je ingeschreven staat. Vanaf 2019 kunnen er alleen nog trainers en begeleiders actief zijn binnen onze club als men in bezit is van een VOG.
Graag wensen wij jullie allemaal alvast hele fijne feestdagen, een knalgoede jaarwisseling en een gezond en sportief 2018!
Namens het bestuur van WV Eemland,
Met hartelijke groet,

By |2017-12-17T19:53:29+00:00december 17th, 2017|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Hierbij de laatste nieuwsbrief van 2017 van het Bestuur van WV Eemland.

About the Author: