De 7e nieuwsbrief van 2017

 

 

Beste Clubleden en Ouders,

Dit keer een korte nieuwsbrief met aandacht voor de volgende onderwerpen:

 1. Algemene Ledenvergadering
 2. Veldrittrainingen
 3. Midden Nederland Competitie Veldrijden
 4. Vrienden van de Adelaar baanwielrennen in Apeldoorn. Diverse voordelen voor leden WV Eemland.
 5. Bestellen nieuwe wielerkleding

Veel leesplezier namens het bestuur van WV Eemland.

 1. Algemene Leden Vergadering

Op woensdagavond 22 november aanvang 20.00 uur houdt WV Eemland haar Algemene Ledenvergadering in de kantine. Alle leden zijn uiteraard van harte welkom. De definitieve agenda volgt later.

 1. Trainingen in de winter

Vanaf deze week worden weer de veldrittrainingen voor alle renners vanaf de nieuwelingen op dinsdagavond gehouden. Dit alleen voor renners die aan KNWU veldrit wedstrijden en/of aan Midden Nederland Competitie veldrijden deelnemen. De trainingen worden gegeven door Jaap ter Breggen, Ad Guldemeester en Ton Brons helpt. De trainingen zijn op dinsdagavond bij de club. Verzamelen om 18.45 uur bij clubgebouw. De kosten zijn € 20 voor clubleden en voor niet clubleden € 35,=. De trainingen worden gegeven tot en met dinsdag 30 januari. Op 5 en 26 december zijn er geen trainingen.

In de volgende nieuwsbrief melden we de start van de wegtrainingen en/of andere trainingen. Zoals het nu staat zullen de eerste trainingen voor het wegseizoen vanaf november plaatsvinden op de weg en op de MTB.

 1. Midden Nederland Veldritcompetitie
 • De competitie start op a.s. zondag 8 oktober op het parcours van de Nedereindse Berg in Nieuwegein. De laatste wedstrijd is op zondag 28 januari.
 • De wedstrijden worden gehouden in: Nieuwegein (Nedereindse Berg), Hilversum,
Ede,
Woerden,  Soest,
Veenendaal en
Amersfoort.
 • Start 10.00 uur
 1. Elite, Neo, Junioren, Amateurs
 2. Masters, Sportklasse,
 3. Nieuwelingen, dames (apart klassement)

*  Start 11.05 uur Jeugd: cat 5,6,7

* Start 11.40 uur Jeugd: cat 1,2,3,4

Elke categorie eigen klassement.

Kijk op de website van het district Midden voor de datums, locaties, uitslagen en klassementen. http://www.knwumidden.nl/competities

 1. Vrienden van WV Adelaar-Wielerbaan (Apeldoorn)

WV Eemland is lid geworden van de zogenaamde ‘vrienden van de Adelaar-Wielerbaan’ in Apeldoorn.  Dit betekent voor leden van WV Eemland:

 • Dezelfde tarieven voor hun leden als de Adelaarleden wat betreft baanwielrennen betalen. Neem wel altijd je wedstrijdlicentie of KNWU basislidmaatschapkaart mee. Als je nog niet eerder op de wielerbaan hebt gefietst is het verstandig om eerst aan een kennismakingsclinic deel te nemen voor je eigen veiligheid en die van de andere renners.
 • Komend winterseizoen vindt het WK Baanwielrennen in Apeldoorn plaats. Als vriend krijgen we voorrang bij het verkrijgen van kaartjes.
 • Deelname aan de clubkampioenschappen van WV Adelaar
 • Voorrang bij het deelnemen aan bijzondere evenementen en ceremonies
 • Kijk op de website van http://www.adelaar.org bij de baankalender voor alle activiteiten waar je aan kan deelnemen.
 • Trainen op de baan is effectief en afwisselend. Je leert beter sturen, hogere trapfrequenties aangaan, de “ketting strak houden” oftewel een efficiëntere trapbeweging en het is afwisselend met de weg- en veldtrainingen.
 • En de temperatuur is altijd lekker in de winter in de Omnisporthal in Apeldoorn. Je kan er lekker in korte broek en shirt trainen.
 1. Bestellen nieuwe wielerkleding

Op 1 december gaat een nieuwe bestelling geplaatst worden. Dus als je nieuwe kleding nodig hebt, vul dan het formulier op de website goed in en stuur deze naar Chris Hop. Chris bestelt deze dan direct na 1 december zodat je zo snel mogelijk nieuwe kleding hebt. In 2018 blijft de kleding identiek als in 2017 qua “look and feel”

 

Download hier; Nieuwsbrief 7 2017 WV Eemland